2012. 11. 07.

Busztűz Berlinben

Ismét kiégett egy autóbusz Berlinben. A BVG egyik járműve utasok nélkül tartott a britzi garázsba, amikor Neukölln kerületben tüzet észlelt a járművezető a motortérben.


A kedden délelőtt az M11-es viszonylaton közlekedő Solaris Urbino 18-as műszaki hiba miatt kénytelen volt kiállni a forgalomból és új kocsit kellett helyette beállítani. A hibás kocsi üresen tartott a garázs felé, amikor 08:21-kor a Gropiusstadtban a Fritz-Erler-Allee és Lipschitzallee kereszteződésében a buszvezetőnek le kellett állítania a motort, mert az akadozott. A motortér ajtaját kinyitva észlelte a lángokat és a buszon lévő tűzoltókészülékkel megkezdte a lángok oltását. A tűzoltóság két kocsival érkezett a helyszínre, de már csak a motortér hűtése maradt feladatként. A BVG szóvivője, Petra Reetz közölte: a buszon jól működő tűzjelző- és tűzoltórendszer volt. Azonban ez nem avatkozhatott be, mivel a buszvezető idejekorán észlelte a hibát és nekikezdett az oltásnak.
A BVG az elmúlt időszakban a sorozatos busztüzek nyomán építette be a rendszert a járművekbe. Korábban számos szóló autóbusz motorterében keletkezett tűz és számos alkalommal a teljes jármű megsemmisült.
A tűzeset helyszíne

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.