2012. 11. 21.

Wifi a Bhv-n

Végre kiderülni látszik, hogy hol bővíti a wifi-rendszert a MÁV-START. A vasúttársaság és a T-Mobile együttműködésében a 3G IC-kocsikban már működik a rendszer és nemrégiben megígérték: további többszáz járműre telepítenek ilyen internet-eléréshez alkalmas berendezést.




Az okostelefonnal vagy laptoppal utazó utasok fellélegezhetnek: ha a motorvonat vagy éppen a személyvonat fekvemarad a nagy magyar pusztában, akkor legalább ingyen, a MÁV-csoport számlájára tehetik közzé bánatukat. A MÁV-START ugyanis jövőre a teljes IC-flottát felszereli az utazás közbeni netezéshez szükséges wifi-routerekkel és az elővárosi forgalomban részt vevő járművek egy részén is használhatjuk majd az internet-hozzáférést.
Az IC-k mellett a posta-Bhv-kon is lesz internet-hozzáférés a tervek szerint

A regionális vasúti járművek közül a tervek szerint a posta-Bhv-kon, a FLIRT-motorvonatokon, a Desirókon és a BDV-szerelvényeken biztosítja majd a szolgáltatást a MÁV-START. Az internet-szolgáltatást a T-Mobile biztosítja, így ugyanazt a sávszélességet élvezhetjük, mintha saját magunk használnánk a magenta színű mobilszolgáltatónál lévő mobilnet-előfizetésünket. Nem árt azt sem tudni, hogy pont emiatt ingadozó lesz a szolgáltatás minősége is.
Hamarosan lehet netezni a FLIRT-eken és a Desirókon is
(fotók: Halász Péter)

A GYSEV valamivel korábban kezdte el a netszolgáltatást, a „GYSEV Railnet” ráadásul nem csak a vonatok egy részén, hanem egyes állomásokon is elérhető.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.