2012. 12. 21.

Megvan a papír!

Megkapta a hatósági engedélyeket az ODEG első négy KISS-motorvonata. Az EBA döntése nyomán a flotta negyede már szolgálatkész.


Az ODEG összesen 16 KISS-motorvonatot rendelt a Stadler Railtől, amelyet eredetileg a menetrendváltással vetettek volna be. Azonban az EBA nem adta meg a hozzájárulását a járművekhez, amelyek nem a korlátozásokat jelentő, emeletes vonatokra vonatkozó német szerkesztési szelvény, hanem a valamivel szűkebb svájci szerkesztési szelvény alapján készültek. Az ODEG emiatt az ÖBB-től és több más cégtől is vasúti kocsik és mozdonyok, motorvonatok bérlésére kényszerült.
Jörg Vogelsänger, Brandenburg tartomány közlekedési minisztere sajtónyilatkozatában jó hírként aposztrofálta a bonni székhelyű hatóság döntését. Kifejtette: örül, hogy még karácsony előtt megkapták az engedélyeket a vonatok. Úgy vélte: a további tizenkét vonat forgalomba állítása már jóval gyorsabb lesz és az ODEG „szükségüzemét” végre a megkötött közszolgáltatási szerződés szerinti közlekedés válthatja fel a vasutat választó utasok legnagyobb örömére.
Az ODEG ET445.102 számú motorvonata mutatkozott be idén szeptemberben az InnoTrans közönségének
(fotó: Magyarics Zoltán)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.