2013. 01. 17.

Hó alatt a Dunántúl

A havazás egyelőre csak a Dunántúlon okoz gondokat. A MÁVINFORM közölte: A szerda esti és a csütörtök reggeli hideg, szeles és havas idő az ország nyugati részén nehezíti a vonatközlekedést, ugyanakkor a nagy mennyiségben leesett csapadék ellenére minden vonalon biztosított a folyamatos vasúti közlekedés, de késésekre számítani kell.


A hóborította területeken a több ezer váltót folyamatosan tisztítja a MÁV. Celldömölk, Szombathely, Hegyeshalom és Zalaegerszeg környékén a szerelvények menetszele által visszahordott csapadék miatt, több vonalon váltóállítási probléma nehezíti a közlekedést. A Celldömölk-Zalaegerszeg, a Celldömölk-Győr és a Celldömölk-Veszprém vonalon közlekedő vonatok jelenleg átlagosan 20-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A GYSEV vonalain két Budapestre tartó távolsági vonat - műszaki ok miatt - nagyobb késéssel közlekedik.
A MÁVINFORM felhívja az utasok figyelmét, hogy a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.
Átlagosan 15-30 perces késésekkel kell számolni a GYSEV vonalain a havazás miatt – közölte a vasúttársaság szóvivője csütörtök reggel az MTI érdeklődésére.
Rázó László elmondta, hogy műszaki hiba miatt ennél jelentős, közel két órás késéssel közlekedik a kora reggel Sopronból Budapestre indult IC 919-es.
A GYSEV facebook-oldalán közölte, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a Sopronból Győrbe közlekedő 9923-as és a Győrből Sopronba közlekedő 9926-os számú vonatot lemondják. Az IC-k viszont felár váltása nélkül vehetők igénybe.

MTI, RegionalBahn információk

Utolsó frissítés: 2013. január 17., 11:38

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.