2013. 01. 04.

Jöhetnek a FLIRT-ek?

Lezárult a MÁV-START és a GYSEV motorvonatok beszerzésére kiírt pályázatának ajánlattételi szakasza csütörtökön, határidőre a Stadler Bussnang AG tett ajánlatot a tenderdokumentációt megvásárló nyolc érdeklődő közül - közölte a két vasúttársaság közös közleményben pénteken.



Tájékoztatásuk szerint a pályázat értékelése folyamatban van, a beszerzési eljárás eredményének kihirdetése a benyújtott ajánlat minőségétől, érvényességétől függ.
Törvény szerint a beadástól számított 60 napon belül kell kihirdetni az eredményt, a határidő azonban még 60 nappal meghosszabbítható. Ebben az időszakban kerül sor a pályázat szigorú szempontok szerinti értékelésére - írja közleményében a két vasúttársaság.
A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. közös ajánlatkérőként tavaly novemberben indított nyílt közbeszerzési eljárást villamos motorvonatok beszerzésére.
A Stadler jelentkezett a MÁV és a GYSEV tenderére – jöhetnek az újabb FLIRT-ek?
(fotók: Halász Péter)

Ennek keretében a MÁV-START 42, a GYSEV hat részlegesen alacsonypadlós regionális villamos motorvonatot kíván beszerezni, amelyek legalább 200 ülőhelyesek, 160 km/óra sebességűek, akadálymentesek.
A motorvonatok szállítási végső határideje 2015. szeptember 30.
A beszerzést európai uniós forrásból, a Közlekedési Operatív Program keretében tervezi finanszírozni a két vasúttársaság.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.