2013. 04. 11.

Baleset a Keletiben

Hatan könnyebben megsérültek egy vonaton egy tolatási balesetben a Keleti pályaudvaron csütörtökön – közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese az MTI-vel. A balesetben érintett vonat a Tisza, ezért a moszkvai gyors megváltozott szerelvénnyel közlekedik az incidens napján.

Miklós Éva elmondta, hogy a nemzetközi vonaton csak a személyzet tartózkodott, a sérültek közül hárman külföldi állampolgárok. A baleset a pályaudvar forgalmát nem zavarja, az okokat a rendőrség és a Közlekedésbiztonsági Szervezet is vizsgálja.
A HBweb facebook-oldalán megjelentek szerint az érintett vonat a Tisza Expressz szerelvénye. Az oldalon megjelentek szerint „a 480 001-es pályaszámú TRAXX, valamint az ukrán és orosz hálókocsik bánták a csattanást 12:24-kor. A vonaton már csak a személyzet tartózkodott, közülük hatan (ebből három ukrán/orosz) könnyebben megsérültek.” A lap szerint a mai Tiszából kimaradnak a hálókocsik Budapest és Csap között, a járműveket a MÁV-START belföldi kocsikkal pótolja. Az ukrán határállomástól az Ukrán Vasút pótolja majd a balesetet szenvedett kocsikat.

MTI, RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.