2013. 04. 05.

Beszorult az ICE

Húsvéthétfőn beszorult az alagútba a Münchenből Dortmundba tartó ICE 528-as. A vonaton 450 utas volt, akiket több mint négy óra elteltével tudtak kiszabadítani a szerelvényből.


Húsvéthétfőn este fél kilenc magasságában beszorult az alagútba a Münchenből Dortmundba tarto ICE 528-as. A szerelvényben rekedt mintegy 450 utast csak hajnali egyre sikerült kimenekíteni az üzemképtelenné vált vonatból. A Bundespolizei közlése szerint áramszünet miatt állt meg a Frankfurt am Main és Köln közötti nagysebességű pályán közlekedő vonat, miután egy madár rövidzárlatot okozott.
A DB AG közlése szerint niederhauseni alagútban maradt szerelvény fekvemaradásáról 20:45-kor érkezett a hír, majd 21 órakor útnak is indították a két segélymozdonyt valamint egy felsővezeték-javító járművet. A vasutasok megpróbálták megjavítani a sérült felsővezetéket, amint ezzel végeztek, 23:45-re sikerült megteremteni a biztonságos átszállás lehetőségét az utasok számára az időközben előkerített tartalékszerelvényre. Ez a vonat mintegy négyszáz utast tudott elvinni, a többieket az ICE 522-es szállította el hajnal 1:15-kor.
A vasúttársaság közleményében elnézést kért az érintett utasoktól és hangsúlyozta: a biztonságuk érdekében tartott ilyen sokáig a kimenekítésük. A DB AG közölte: a menetjegyük felét igény esetén visszatéríti az érintett utazóknak.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.