2013. 04. 05.

Beszorult az ICE

Húsvéthétfőn beszorult az alagútba a Münchenből Dortmundba tartó ICE 528-as. A vonaton 450 utas volt, akiket több mint négy óra elteltével tudtak kiszabadítani a szerelvényből.


Húsvéthétfőn este fél kilenc magasságában beszorult az alagútba a Münchenből Dortmundba tarto ICE 528-as. A szerelvényben rekedt mintegy 450 utast csak hajnali egyre sikerült kimenekíteni az üzemképtelenné vált vonatból. A Bundespolizei közlése szerint áramszünet miatt állt meg a Frankfurt am Main és Köln közötti nagysebességű pályán közlekedő vonat, miután egy madár rövidzárlatot okozott.
A DB AG közlése szerint niederhauseni alagútban maradt szerelvény fekvemaradásáról 20:45-kor érkezett a hír, majd 21 órakor útnak is indították a két segélymozdonyt valamint egy felsővezeték-javító járművet. A vasutasok megpróbálták megjavítani a sérült felsővezetéket, amint ezzel végeztek, 23:45-re sikerült megteremteni a biztonságos átszállás lehetőségét az utasok számára az időközben előkerített tartalékszerelvényre. Ez a vonat mintegy négyszáz utast tudott elvinni, a többieket az ICE 522-es szállította el hajnal 1:15-kor.
A vasúttársaság közleményében elnézést kért az érintett utasoktól és hangsúlyozta: a biztonságuk érdekében tartott ilyen sokáig a kimenekítésük. A DB AG közölte: a menetjegyük felét igény esetén visszatéríti az érintett utazóknak.

Halász Péter

4 megjegyzés:

 1. Az alagút volt szűk, vagy a szerelvény hízott meg?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy ilyen cikk címe természetesen nem csak a szó szerinti fizikai értelmében értelmezhető... :)

   Törlés
 2. "A Bundespolizei közlése szerint áramszünet miatt állt meg a Frankfurt am Main és Köln közötti nagysebességű pályán közlekedő vonat, miután egy madár rövidzárlatot okozott."

  Olvasni, értelmezni! Olvasni, értelmezni! Olvasni, értelmezni!

  VálaszTörlés
 3. @Zsolt Csánki, olvasom, olvasom, olvasom, de olyan furcsa ez a mondat.

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.