2013. 04. 15.

Siklás miatt pótolnak

Kisiklott egy pályás szerelvény a bécsi metróban az éjszaka. A helyreállítás azonban jó ideig eltartott, emiatt az U4-es metróvonalon a vonatok helyett buszok közlekedtek.


Egy pályás szerelvény siklása és az ezt követő műszaki mentés, balesetvizsgálat és helyreállítás miatt a metrószerelvények helyett buszok közlekedtek hétfőn reggel és délelőtt a bécsi U4-es metró vonalán Hütteldorf és Hietzing között – tudatta Facebook-oldalán a bécsi közlekedési társaság. A reggeli csúcsidőszakban ez komoly zavart jelent, hiszen sok utas a Westbahn felől érkező vonatokról és a Bécsi Erdőből befutó távolsági buszokról Hütteldorfban száll át a metróra. A Wiener Linien azt tanácsolta, hogy az utasok lehetőség szerint mégse a metrópótlót, hanem a közeli 49-es villamost és az S45-ös gyorsvasúti viszonylatot válasszák a belvárosba való bejutáshoz.
A baleset miatt komoly fennakadások voltak az U4-es metró üzemben maradt szakaszán is, a Wiener Linien információs rendszerében nem jelezte sem a menetrend szerinti, sem pedig a tényleges indulási időpontokat.
A Wiener Linien végül fél tizenegy előtt kicsivel közölte: a metrószerelvények újra a megszokott rend szerint járnak.

Halász Péter

frissítés: 2013. április 15., 11:00

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.