2013. 11. 28.

Nemzetközi mobiljegy

A DB AG a sikeres belföldi mobiltelefonos jegyvásárlást kiterjeszti: november végétől már nemzetközi jegyeket is vehetünk mobiltelefonunkkal és ezen a felületen mutathatjuk be azt a jegyvizsgálónak.


A DB AG közleménye szerint november 28-ától a mobiltelefonos alkalmazások segítségével nem csak belföldi, hanem nemzetközi vonatjegyeket is válthatunk. A német vasút azonban nem minden országba kínál ilyen lehetőséget: egyelőre csak Hollandia, Belgium, Franciarország, Olaszország és Ausztria esetén válthatunk ilyen vonatjegyet. Ezek mellett a prágai és krakkói IC-buszokra érvényes jegyeket is értékesíti a DB AG ezen a csatortnán.
A nemzetközi mobiljegyek röviddel a vonatindulás előtt is megválthatók és egyúti és menettérti jegyeket is kínálnak. Ráadásul az említett országból induló utazásokhoz is kínálnak jegyeket e csatornán keresztül. A rendszer ismeri az olcsó, de kontingentált ajánlatokat is. Mindez komoly alternatívát jelent az otthon nyomtatott menetjegyhez képest, hiszen az utazási jogosultság igazolásához nem kell kinyomtatni a jegyet – cserében viszont a készüléknek működnie kell az ellenőrzéskor. A lemerült, nem működő készülék esetén az utast jegy nélküli utasnak kezeli a vasúttársaság.
A mobilos jegyvásárlás lehetőségét az Androidon és az iPhoneon futó DB Navigator alkalmazás tartalmazza.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.