2014. 09. 08.

Buszt vesz a DB

Összesen több mint nyolcszáz autóbusz szállítására vonatkozó keretszerződést kötött a DB AG két járműgyártóval. A 200 millió eurós kontraktusból az MAN profitálhat.


Összesen 815 busz szállítására vonatkozó keretszerződést kötött az MAN-el összesen 200 millió euró értékben. Az MAN közlése szerint a városi és elővárosi forgalom számára összesen 435 autóbuszt építenek majd és ennek elfogyása után 380 járműre van opciója a megrendelőnek. A szerződés értelmében MAN Lion's City, MAN Lion's City Ü és MAN Lion's city G/GÜ típusokat vásárol majd a német vasúttársaság buszos cége. Valamennyi járművet korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású Euro-6-os motorokkal szerelik fel.  Emellett különleges váltót kapnak a kocsik: az automata váltóval felszerelt járművek a topográfiai viszonyok függvényében különböző programokat használnak majd és mindig a viszonyoknak legjobban megfelelő programot alkalmazza a vezérlőrendszer.

A DB AG az MAN-től több mint nyolcszáz autóbuszt rendelt
(fotók: Uwe Miethe / DB AG)

A DB AG 2015 és 2016 során hívná le ezeket a járműveket a keretszerződésből és ha ezek forgalomba állnak, a DB Regio Bus Németország legnagyobb autóbuszos szolgáltatójává válhat. Jelenleg a holdingba 22 regionális vállalat tartozik és további hetven alvállalkozóval dolgoznak együtt.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.