2014. 09. 16.

Milliomos az MVG-nél

Egy igazi müncheni milliomos dolgozik az MVG-nél – kezdődik a müncheni közlekedési cég közleménye. Ám hamar le kell törni olvasóink lelkesedését: a járművezetők (még) nem keresnek ilyen jól, ellenben az egyik autóbuszuk immáron egymillió kilométert tudhat maga mögött.


A 4109-es pályaszámú autóbusz 2014. szeptember 3-án tette meg a kerek egymilliomodik kilométerét és átfordult a sebességmérőnél lévő számláló. Ilyen legutóbb csak akkor volt, amikor az MAN gyártotta szóló autóbuszt 2001. május 8-ál állományba vette a társaság. Tizenhárom évvel ezelőtt történt mindez, azaz éves szinten az autóbusz közel 77 ezer kilométert teljesített, ami nem kis teljesítményt jelent a városi közlekedésben.

Szeptember 3-án érte el az egymilliomodik kilométerét az MVG szóló MAN busza
(fotók: SWM/MVG)

A müncheniek közölték: jellemzően 10-12 évig szolgál náluk egy autóbusz, majd kivonják a forgalomból őket az újabb kocsik érkezési ütemének megfelelően. Ám arra mindig ügyelnek, hogy maradjon elegendő tartalék autóbusz a rendszerben, amiket nagyobb metró- vagy villamospótlások alatt vagy komolyabb események idején mentesítő járatként van szükség a régebbi autóbuszokra.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.