2015. 05. 06.

Nosztalgiakocsikat rongáltak

Nosztalgiaüzemben használatos személykocsikat rongáltak meg ismeretlenek a bajorországi Lichtenfels állomásán. A kár 80 ezer euró.


Senki sem érti, mi vezethette a rongálókat, de összesen mintegy 80 ezer eurós kárt okoztak esztelen pusztításukkal ismeretlen tettesek a bajorországi Lichtenfels állomásán. A rongálók az állomáson tárolt régi, nosztalgiaüzemben használt személykocsikat rongálták meg.
A Deutsche Bahn egyik munkatársa még május 4-én, hétfőn vizsgálta át a járműveket, hogy futásképességükről meggyőződjenek, ekkor fedezte fel, hogy a járművek belsejét ismeretlenek szétverték. A járművek amúgy járműjavítóba tartottak volna fővizsgára. A vasutas értesítette a szövetségi rendőrséget, akik a helyszínelés során megállapították: a kocsikat az elmúlt négy hét során rongálták meg.

A helyi vasútbarátok személykocsijait rongálták meg ismeretlenek Lichtenfelsben
(fotók: Bundespolizei)

A megrongált személykocsik a helyi vasútbarátok járművei voltak, többek között egy Byl sorozatú, helyi forgalmú járművet is szétvertek a tettesek. A helyi fűtőházban működő múzeum idén nem látogatható a pályavasút átalakítási munkái miatt, így a járművek nem voltak szem előtt.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.