2015. 09. 17.

Ausztria újra fogad

Ismét felveszi a forgalmat az ÖBB Hegyeshalom és Nickelsdorf között: ismét lehet közvetlenül Bécsbe utazni a hegyeshalmi átmeneten keresztül is.


Az ÖBB közleménye szerint szeptember 18-ától, péntektől ismét közlekednek a nemzetközi vonatok Budapest és Bécs között a hegyeshalmi határátmenetben. A szeptember 10. óta szünetelő forgalom felvételére azután nyílt lehetőség, hogy ismét biztosítható a vonatok biztonságos közlekedése a két ország között – közölte az ÖBB.
Mindaddig, amíg nem veszik fel a forgalmat menetrend szerint, Bruck an der Leitha és Zurndorf között fenntartják a buszos vonatpótlást, ám Nickelsdorfot és Hegyeshalom állomást a pótlóbuszok nem érintik. Az ÖBB számításai szerint kisebb késésekkel szeptember 18. után is kell számolni majd a határellenőrzések miatt, de a forgalom menetrend szerint zajlik majd. Az első Budapestre tartó Railjet vonat Bécsből 15:48-kor indul az RJ 65-ös formájában, még szeptember 17-én.
Salzburg és Freilassing között azonban továbbra is szünetel a vonatforgalom, az ÖBB tájékoztatása szerint a belföldi vonatok Zell am See felé kerülnek és így tesznek a Svájcba tartó, egyébként a korridort használó járatok is. A korlátozás miatt Münchenbe az ÖBB továbbra sem ad ki jegyet salzburgi átmenettel. Viszont a vonatközlekedés kiszámíthatatlansága miatt az ÖBB közölte: Bécs és Salzburg között minden utas számára díjmentes helyfoglalási lehetőséget kínálnak.
Írásunk megjelenésekor a MÁV-csoport oldalán még nem volt érdemi információ a vonatközlekedés újraindulásáról és a kapcsolódó tudnivalókról. A MÁV-csoport honlapja csak cikkünk megjelenése után frissült.

A MÁV-csoport honlapján csütörtökön délben még nem kaphatott az utas információt a vonatközlekedés újraindulásáról – az ÖBB két órával korábban már tájékoztatta a sajtót erről

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.