2017. 05. 02.

ICE-siklás Dortmundban

Kisiklott a Düsseldorfból Berlinbe tartó ICE 945-ös számú vonat hétfőn este Dortmund főpályaudvarán. A balesetben szerencsére csak ketten sérültek meg, de a siklás utóhatásai sokkal komolyabbak, már ami a Rajna-Ruhr-vidék közlekedését érinti.






Május 1-jén kora este siklott ki a Düsseldorfból Berlin-Gesundbrunnen pályaudvarra tartó ICE 945-ös számú vonat, miközben éppen behaladt Dortmund Hauptbahnhof tizedik vágányára. A 229-es motorvonat utolsó két kocsija, egy másodosztályú betétkocsi és a vezérlőkocsi siklott ki az egyik váltón.

(fotók: Bundespolizei)

A baleset okait egyelőre vizsgálják – közölte a szövetségi rendőrség, aki a vasútvonalak felügyeletét is ellátja. A május 1-je utáni első munkanapon útnak induló ingázóknak komoly eltérésekkel kellett számolni: terelve közlekedő vonatok, szükségmenetrend, vonatlemondások jellemzik a forgalmas pályaudvar környékét a Westdeutsche Rundfunk, a WDR beszámolója szerint. A vonat műszaki mentése még kedden is tartott, emiatt pedig összesen tizenegy vágányt kellett kizárni a forgalomból, biztosítva a biztonságos munkavégzést és a pályára visszaemelt járművek mozgatási lehetőségét.
A WDR tudósítása szerint kedden 21:30 körül már átadták a lezárt vágányok egy részét, várhatóan az éjszakai folyamán pedig a kisiklott ICE közvetlen közelében húzódó vágányokon és vágánykapcsolatokon kívül mindent visszaadnak a forgalomnak.

Halász Péter

megjelent: 2017. május 2., 14:20
frissítve: 2017. május 2., 23:50

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.