2017. 05. 16.

Hazatérő németek

Különleges vonattal találkozhatott május 15-én kora este a szemfüles vasútbarát a prágai Libeň pályaudvaron. Mi magunk is a szerencsés véletlennek köszönhetően láthattuk az impozáns ICE 4-esek egyik hazatérő szerelvényét és egy meglepetés járművet is a Velím felől érkező szállítmányban.




A prágai Libeň pályaudvara a vasútbarátok egyik kedvelt helye: megfordul itt személy- és tehervonat is, van mit fotózni, hiszen Roztoky felől ide érkezik a tisztán retro motorvonatokkal kiadott S41-es elővárosi vonal és a Kelet-Csehország felől a prágai főpályaudvarra tartó vonatok is itt haladnak át – vagy állnak meg.
Mi magunk egy szerencsés véletlennek köszönhetően örökíthettük meg a velími próbapályáról hazatérő ICE 4-est, amelyet itt a CZ Loko EffiShunterjei vonattak éppen. A vonat közlekedéséért a közvetítőkocsikat elnézve egyértelműen az erre specializálódott Rail Adventure volt a felelős.

A rövidesen Roztoky u Prahy felé visszaforduló 451-es mellett érkezik a CZ Loko EffiShuntere és egy Kočúr...

...mögöttük pedig közvetítőkocsival elválasztva egy teljes egység 14 részes ICE 4-es érkezett Velím felől

Az igazi meglepetés azonban a megújuló üzemanyaggal működő Alstom Coradia LINT volt, ezek szerint a járművet szintén a csehországi Velím próbapályáján futtatták tesztként

A vonatot a Rail Adventure, a szállításért felelős vasúttársaság közvetítőkocsija zárta
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.