2017. 09. 03.

Megállj a Locomore-nak


Elmaradó vonatok és facebook-nyilatkozatháború tarkítja a hétvégét Németországban.







A csődbe ment, majd a Leo Express és a FlixBus kooperációjában újraindított Locomore megint a tárolóvágányon találta magát. A FlixBus facebook-oldalán jelent meg tegnap egy hír, miszerint a  szombati LOC 1819 (Berlin-Lichtenberg 14:28–21:20 Stuttgart Hbf) számú járatuk a Stuttgartban el nem végzett 48 óránként kötelező kocsivizsgálat miatt nem tud Berlinből visszaindulni. A vonatelmaradás okaként a DB által foglalkoztatott kocsivizsgáló lett a bűnbak, mert állítólag megtagadta a megrendelt szolgáltatás elvégzését. Az esetet valószínűsíthetően a hivatalos úton felül és a transzparencia jegyében a DB Personenverkehr facebook-oldalára is bejegyezték a FlixBus szerkesztői.

A Störungen im Bahnverkehr oldal által reggel nyilvánosságra hozott, az egyik érintett kocsivizsgálónak tulajdonított üzenetben a járművek alkalmatlanságáról (ajtó- és fékhibák, nyílt rendszerű mosdók) olvashatunk. A DB AG az ügyben még nem nyilatkozott, így az ő álláspontjuk nem ismert.

A vasárnapi LOC 1818 (Stuttgart Hbf 06:21–13:32 Berlin-Lichtenberg) járat nem indult el és az ellenirányú LOC 1819 elindítása is csak akkor lehetséges, ha délig Berlinben valaki elvégzi a kocsivizsgálatot. A FlixBus az elmaradt járatok utasait közvetlenül is értesítette és a jegyeket vagy átfoglalta, vagy a pluszban vásárolt azonos útirányú jegyeket visszatéríti.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.