2018. 09. 05.

Átadásra vár a buszpályaudvar

Elkészült, de még nem használható az új wuppertali buszpályaudvar. Novemberig még véglegesítik a kiegészítők helyzetét, hogy később mindenki megelégedéssel használhassa.





Szeptember 3-án haladhattak be először az új wuppertali buszpályaudvar területére buszok, bár utasokat még nem szállítottak. 7 évnyi építkezés után kezd alakot ölteni Elberfeld kerület belvárosa, ahol a Wuppertal Hauptbahnhof állomás is megtalálható. A vasútállomás szomszédságába épült buszállomás 18 megállóhelyen óránként 120 járat fogadására alkalmas és minden szempontból akadálymentesített.

Világos és fényes felületek jellemzik az állomást, a busz pedig a rendszámból láthatóan nincs még két éves.

Jelenleg még hiányoznak az ülőalkalmatosságok, a megállótáblák és a kijelzők, de ezek helyzetét a mostani tesztek alapján véglegesítik. A próbajáratok célja, hogy a legváltozatosabb forgalmi helyzeteket modellezzék és még átadás előtt derülhessen fény az esetleges hibákra.

Felülnézetből jobban látszik a szélső peronok élének kialakításán, hogy minden négyzetméter fontos volt a tervezők számára. (fotó: WSW mobil GmbH)

A beruházás egy városfejlesztési projekt része, ami a városmag vonzóbbá tételét célozza. Ehhez az intermodális csomópont mellé egy bevásárlóközpont és mélygarázs is épült. Furcsán hangzik a belvárosi parkolóház, de Wuppertalban gyakorlatilag csak a Wupper folyó meglehetősen szűk völgyében van hely bármilyen építménynek.

A hivatalos átadás november 25-én lesz, melyet előző nap ünnepelnek majd meg.

Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.