2019. 11. 05.

Vissza a vasúthoz

Több, mint évtizede veszteséges a DB Cargo és ennek kííván véget vetni a DB AG elnöksége. Megoldásként régi, tapasztalt munkaerőt neveznek ki a tehervasúti részleg vezetőjének.





Az idén 50 éves Dr. Sigrid Evelyn Nikutta valószínűleg nem gondolta, hogy újra szükség lesz rá a logisztikai ágazatban, de a DB AG felügyelőbizottsága hosszú viták után csütörtökön döntést hoz majd a mostani vezető, Roland Bosch év végi menesztéséről és a 2010-ig a céget vezető Dr. Sigrid Evelyn Nikutta újbóli kinevezéséről.

Ugyan az állami vállalat elnökségéből többek között Richard Lutz elnök-vezérigazgató és Ronald Pofalla sem támogatta, de a személyzeti bizottság többségi akaratának engedve belementek a kinevezésbe. Ezzel a lépéssel próbálják legalább felszínen tartani az évi 200 millió eurós mínuszt hozó területet, amely az elmúlt 11 évben elvesztette piaci részesedésének harmadát.

Dr. Sigrid Evelyn Nikutta, már nem sokáig marad a BVG vezérigazgatója: korábbi székét kapja vissza Mainzban
(fotó: Halász Péter)

A fővárosi cég jövőjéről az illetékes szenátorasszony, Ramona Pop csak annyit közölt, hogy mindenképpen nő lesz a közlekedési cég következő vezetője is. Az átmeneti időszakban az év elején üzemeltetési feladatokért felelős elnökségi tagnak kinevezett, Rolf Erfurt képviseli majd a nagy sárga céget.

Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.