2020. 10. 08.

Szelektíven emelt árak

Januártól változnak a DB távolsági szolgáltatásainak árai, de a legnépszerűbb termékek ára nem változik.








Ha menetrendváltás, akkor áremelés: a DB átlagosan 1 százalékkal emeli a jegyek árát a távolsági forgalomban. A januári ÁFA-csökkentéssel jelentősen megvágott jegyárak közül a Super Sparpreis és a Sparpreis, illetve a BahnCard 25 és BahnCard 50 ára sem változik.

Év végéig 13 ezer új ülőhellyel növekszik a vonatok összkapacitása, így összességében nagyobb komfortot is jelent az utasoknak. Az IC és ICE vonatok felújítására és beszerzésére 2026-ig 8,5 milliárd eurót költ az állami vasút, hogy további utasokat nyerhessenek meg a repülőtársaságoktól.

Apró korrigálást végeznek a jegyárakon, de több ülőhelyet is kínálnak
(fotó: Adorján Péter)

A Flexpreis árak 1,5 százalékkal, a viszonylati bérletek és a BahnCard 100 árai 1,9 százalékkal emelkednek. Ennek ellensúlyozására a BahnCard 25 kedvezményes 24,90 € ellenében másodosztályra és 69,90 € ellenében első osztályra váltható meg egy évre. 2021. április 1-től a BahnCard időseknek szóló verziójára az alsó életkori határ 60 helyett 65 évre változik.

A december 13-án életbe lépő menetrendre már október 13-tól megvásárolhatóak a jegyek, de december 12-ig még az alacsonyabb áron válthatóak meg.

Adorján Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.