2011. 07. 06.

Decembertől menetrend szerint

December közepétől teljesíteni fogja a berlini gyorsvasút a közszolgáltatási szerződésben vállalt szolgáltatási szintet. Ezt Rüdiger Grube, a Deutsche Bahn AG vezérigazgatója jelentette be kedden egy sajtórendezvényen.





Az RBB esti híradója, az Abendschau hírei szerint december közepétől a közszolgáltatási szerződésben vállalt szolgáltatási szintet biztosítja az S-Bahn Berlin GmbH. Az erre vonatkozó mondató egy sajtóeseményen hagyta el a DB AG vezérigazgatója, Rüdiger Grube száját. A tervek szerint addig a 481/482 sorozat mind az ötszáz „Viertelzugját” csatasorba tudja állítani a cég. Addig kicserélik a motorkocsik tengelyeit és kerekeit, mert a 2009 óta tartó válságot többek között a monoblokk kerekek számlájára írták.
December közepétől menetrend szerint járhatnak az S-Bahn-szerelvényei? Vajon a menetrendet igazítják a járműparkhoz vagy sikerül végre elegendő vonatot kiállítani? A felvételen a potsdtami főpályaudvaron várakozó S7-esek és a viszonylaton közlekedő 481/482-esekből kiállított „Dreiviertelzug” látható
(fotó: Halász Péter)

Mindazonáltal a bejelentés érdekes kérdéseket vet fel: vajon 2011. december közepe, azaz a menetrendváltástól kezdődően a menetrendet és a közszolgáltatási szerződéseben rögzített szintet igazítják a hadrafogható járművek számához vagy éppen  sikerül végre a vállalt szintnek megfelelő vonatszámot kiadni? Tegyük hozzá mindehhez: Berlinben idén szeptemberben helyhatósági választások is lesznek...
A hírek szerint azonban nem minden korlátozás szűnik meg decemberben: a vonatok egy része továbbra is a megszokottnál kevesebb kocsival fog közlekedni.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.