2011. 07. 11.

Elkezdték az építkezést

A múlt hét végén ünnepélyes keretek között megejtették az első kapavágást a leendő berlini S21-es vonal első szakaszán. Persze, az építkezés, ha úgy nézzük, már évek óta tart...


A közlekedésfejlesztésért is felelős szenátor, Ingeborg-Junge Reyer jelenlétében ünnepélyes keretek között kezdődött meg a múlt héten, június 6-án az S21-es viszonylat építése Berlinben. A német főváros régóta tervezgetett gyorsvasúti vonalának első szakaszát 2015-ig kell átadni, ez a Ringbahn Wedding, illetve Westhafen állomásairól a főpályaudvarra vezető rövidke, pár kilométeres pályát foglalja magában. A második ütemben a Potsdamer Platzig mennek majd vonatok, s később, ám 2018-nál semmiképpen sem korábban délre, a Südkreuzhoz is eljutnak a szerelvények ezen az útvonalon.
Bár a hazai sajtóhírek összemossák, sok köze nincs egy másik induló építkezésnek az S21-eshez. Ez az Invalidenstraßén vezető villamos (újra)építése. Az M10-es villamosvonal hosszabbítása 2013-ra készül el, ennek előkészületeként a Nordbahnhofnál az M8-as vonal új – ideiglenes – végállomást kapott.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.