2011. 09. 04.

Bővül a hálózat

Szeptember 4-én, vasárnap 10 órakor adják a közönségnek Berlin legújabb villamosvonalát. Az évek óta készülő vonal átadását eleddig a gyorsvasút alatt átvezető aluljáró hátráltatta. Ezzel is végeztek azonban s felvehetik a forgalmat Adlershofnál.





Délelőtt tíz órakor tartják az ünnepélyes megnyitót Berlinben, a 60-as és a 61-es villamos új szakaszánál. Az adlershofi gyorsvasúti megállótól egy újonnan felépített városrészt, a Wissenschaftsstadtot kapcsolja be a városi közlekedésbe.
Az új vonalszakasz térképe 
Az 1,5 kilométer hosszú vonal három megállót foglal magában. Az adlershofi hurokvágányt is helyreállították – az építkezés ideje alatt a vasút másik oldalán, deltavágányokon fordultak a villamosok.
Az új vonalszakaszon a a két villamosviszonylat közösen tíz perces ütemet biztosítva közlekednek majd 11 óra után, amikor a hivatalos ünnepségek véget érnek.
A hosszú évekig használt ideiglenes, deltavágányos végállomásnak vége, ismét átbújnak a sárga villamosok a közeli gyorsvasút alatt, de nem a régi hurokba, hanem az új vonalon folytatják utazásukat
(fotók: Halász Péter)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.