2011. 10. 04.

Wolfsburg már megint kimaradt

Ismét „elfelejtett” megállni egy ICE az alsó-szászországi Wolfsburgban. A Münchenből Berlinbe tartó ICE 598-as megállás nélkül robogott át a város főpályaudvarán vasárnap. Az eset megtörténtét megerősítette a DB AG, de azt, hogy mi okozhatta a tévedést, nem közölték.


Nem ez az első eset, hogy egyszerűen „elfelejt” megállni egy ICE-szerelvény az alsó-szászországi városban. A helyiek két további esetről beszélnek, ezek egyikéről, a június 21-i esetről a RegionalBahn Blog is beszámolt. A mostani eset főszereplője a Münchenből Berlinbe tartó ICE 598-as. A távolsági vonat egyszerűen áthaladt az állomáson – közölte a DB szóvivője. Hogy mi történhetett, azt egyelőre nem közölte, de azt ígérte, hogy várhatóan néhány nap múltával kivizsgálják az ügyet és tájékoztatják a közönséget.
A DB AG képviselője hozzátette: a vonatot végül Stendal állomásán fogták meg, a Wolfsburgban leszálló utasok másfél óra késéssel jutottak el úticéljukhoz. Tegyük hozzá: Stendalban az ICE 598-as nem állna meg menetrend szerint. A német vasút kártérítést is ígért a pórul járt utasoknak.
ICE-szerelvény Berlin-Spandauban. Vajon megállt Wolfsburgban?

Az eset pikantériája, hogy a wolfsburgi főpolgármester szeptember elején tárgyalt a DB AG magasrangú vezetőivel, akik biztosították a városvezetőt: soha többet nem fordulhat elő olyan eset, hogy egy távolsági vonat egyszerűen „elfelejt” megállni. Az itt működő Volkswagen-gyárról is híres város vezetői pedig úgy döntöttek: a mozdonyvezetőket a VfL Wolfsburg egyik hazai Bundesliga-mérkőzésére szóló ingyenes belépővel motiválják arra, hogy még véletlenül se nézzék el a megállást a városban.
Berlinből Münchenbe érkezett az ICE 599-es. Ez a vonat nem állt meg Wolfsburgban, igaz, nincs is menetrend szerinti megállása a városban
(fotók: Halász Péter)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.