2011. 11. 10.

Kell egy kis áramszünet?

Áramszünet miatt akadozott csütörtök reggel az S-Bahn-forgalom Berlinben. Ezúttal nem gyújtóbomba okozta a gondot, hanem egy műszaki meghibásodás. Mindenesetre a Ringbahn és a Stadtbahn forgalma is megállt az Ostkreuznál.


A folyamatos építkezések mellett ezúttal áramellátási zavar is gondokat okozott Berlinben. Az S-Bahn forgalma szinte teljesen megbénult csütörtök reggel, mert egy transzformátorállomás meghibásodott. Emiatt akadozott a jelző- és biztosítóberendezések áramellátása. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a jelzők visszaestek vörösbe, nem lehetett szabadra állítani őket. Az Ostkreuz–Warschauer Straße és az Ostkreuz–Treptower Park szakaszon reggel hat és fél hét között csak jelentős késésekkel közlekedhettek a vonatok.
Az Ostkreuzot érintő vonatok csütörtök reggel csak jelentős késésekkel közlekedhettek az áramellátási probléma miatt
(a szerző Ostkreuznál készült felvételei illusztrációk)

A szövetségi rendőrség közlése szerint kizárt, hogy az október eleji gyújtóbombás támadásokhoz hasonló incidens történt volna. Az elsődleges vizsgálatok műszaki hibát állapítottak meg.
Az üzemzavar miatt hosszú órákon át késésekre, járatkimaradásokra kellett számítani az útra kelőknek. A forgalmi zavar feloldásának könnyítésére az S8-as viszonylat közlekedését Blankenburg és Schöneweide között leállították, a párhuzamos járatokkal (például az S9-essel) lehetett utazni ezen a szakaszon.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.