2011. 11. 11.

Ritka követés

Nem múlik el lassan nap anélkül, hogy ne kellene hírt adni a berlini gyorsvasút valamilyen üzemzavaráról. A járművekkel kapcsolatos botrányok lassan csitulnak, de úgy néz ki, ezúttal az infrastruktúrával van a baj. Késések, csökkentett vonatforgalom, ez vár a német fővárosban a hét utolsó napján útra kelőkre.


Csütörtökön az Ostkreuznál, pénteken pedig az S7-es viszonylat Westkreuz és Potsdam közötti szakaszán kell késésekre és ritkább járatkövetésre számítani – adta hírül a tartományi közszolgálati televízió, az RBB. Egy építkezésen történt ugyanis valami – ezt közelebbről nem nevezték meg, hogy mi – ami miatt jelentősen korlátozni kellett a gyorsvasúti vágányok forgalmát.
Az S-Bahn úgy számol, hogy nem tudják rövid idő alatt elhárítani a hibát. Az üzemzavar következménye, hogy ezen a szakaszon tíz helyett csak húsz percenként járhatnak a vonatok. A DB AG azt javasolja, hogy a regionális vonatokat vegyék igénybe az utasok Berlin és Potsdam között.
Az S7-es viszonylaton közlekedő 481/482-es sorozatú motorvonat érkezik a Westkreuzhoz. Húsz percenként mehetnek tovább csak a vonatok
(a szerző felvételei)

Az üzemzavar azért is érdekes, mert december közepétől a regionális vasúti forgalom ezen a szakaszon szünetelni fog, az egyetlen közlekedési lehetőség Charlottenburg és Wannsee között az S-Bahn lesz, ami az ígéretek szerint teljes üzemidőben, hétvégén is tíz percenként jár majd.
Máshol is gondok vannak Berlinben: a Ringbahn vonalán a Hermannstraße megállónál áramellátási gondok miatt késésekre és vonatok elmaradására kell számítani az S-Bahn Berlin GmbH közlése szerint.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.