2012. 02. 08.

Lefagyott az ICE

A hideg idő nem csak idehaza gördít akadályokat a vasúti közlekedés elé. Németországban is gondok vannak: a hét elején a Saarbrückenből Drezdába tartó ICE a nyílt vonalon maradt fekve, az utasokat pedig különös módon szállították végül tovább.


A Saarbrückenből Drezdába tartó ICE 1557-es hétfőn dél körül maradt fekve a nyílt vonalon Erfurt-Bischleben és Hochheim között. A vonatot visszahúzták végül Erfurt-Bischlebenbe, ahol egy különös mentőakció keretében „szabadították ki” az utasokat.
A két csatolt ICE-T motorvonatból álló szerelvény 350 utasát a hidegben különös módon mentették ki szorult helyzetükből: a követő InterCity-járatot az ICE mellett állították meg és a tűzoltók létráinak segítségével – a -14 °C-os hidegben – „szintben” szállhattak át a másik vonatra.

A mentőakció végül nem sokkal délután három előtt lezárult. A látványos műveletben a tűzoltók mellett a rendőrség és a vasutasok is segédkeztek. A művelet nem okozott különösebb forgalmi zavart a többi vonat esetében, mert azok el tudták kerülni a fekve maradt ICE-t és az azt pótló IC-t.
(fotók: Alexander Volkmann / Thüringer Allgemeine Zeitung)

A DB AG egyelőre azt mondta, hogy a járműveket a Frankfurt am Mainban lévő műhelyben tüzetesen átvizsgálják, hogy kiderüljön, miért nem tudta folytatni útját a szerelvény.
Azonban nem csak Thüringiában okozott gondokat a hideg: ugyancsak egy ICE maradt fekve Großkorbethanál. A vonatot ugyancsak műhelyben vizsgálják – közölte a DB AG.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.