2012. 03. 01.

Étkezőkocsik: az utasok dönthetnek

Sikeresnek ítélte a DB AG a korábbi szavazást a fedélzeti gasztronómia kapcsán. Úgy döntöttek: negyedévente új voksolást indítanak, az utasok eldönthetik, hogy milyen szezonális finomságokat látnának szívesen az étlapokon.


Még tavaly novemberben számoltunk be róla: a DB AG bár szűkítené a kínálatot és a nyitvatartási időket az étkezőkocsikban, mégis megkérdezi az utasokat, hogy mivel újítsa meg az étlap kínálatát. A DB AG ötlete sikeresnek tűnik, így a „nagymama kedvencei” kategóriában ezentúl negyedévente választhatnak az utasok. A szezonális ételek az aktuális alapanyagokhoz igazodnak. Az utasok egy leves, egy főétel és egy egytálétel közül választhatnak a www.bahn.de/bordgastronomie oldalon.
Szűkítik a kínálatot és a nyitva tartást, de az étlapon megjelenő ételek kapcsán kikéri az utasok véleményét a Deutsche Bahn AG. Így talán többen átülnek majd az étkezőkocsiba és a bisztrókba
(fotók: Bernd Lammel / DB AG)

Áttekintve az egyébként viszonylag drága étkezőkocsik kínálatát azt mondhatjuk, hogy még akkor is minőségi kínálatot jelentenek, ha javarészt mikrohullámú sütőben főzik készre az előkészített, „nagyüzemi” ételeket. Különösen pozitív egyébként a DB AG lépése annak kapcsán is, hogy felméri az utazóközönség igényeit – ellentétben például a MÁV-START nyugat-európai étkezőkocsi-járataival, ahol a kínálat bizony meglehetősen egyhangú.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.