2012. 04. 20.

Völner Pál: a MÁV élére nem kerül miniszteri biztos

A MÁV élére nem kerül miniszteri biztos, lesz utóda a MÁV-tól távozó Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatónak, és a közösségi közlekedés átalakítását lehet hogy intenzívebben fogja felügyelni a kormány - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

A Magyar Nemzet pénteki száma szerint miniszteri biztost neveznek ki a MÁV-hoz, a szakember a vasúttársaság teljes átalakítására kap mandátumot. A lap úgy tudja, hogy a miniszteri biztos akár már pénteken átveheti a MÁV vezetését Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatótól. A Magyar Nemzet szerint a május 10-i távozásáig szabadságát töltő vezető a hét elején elbúcsúzott a menedzsmenttől.
Völner Pál a műsorban hangsúlyozta: a közeljövőben a témában bejelentés lesz, „nem miniszteri biztos és nem a MÁV élére kerül kinevezésre”.
Az államtitkár elmondta: a közösségi közlekedés átalakítása nagyon nagy feladat, „elképzelhető, hogy a kormányzat kiemelten kezeli a kérdést”.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.