2012. 05. 23.

Dávid helyett Kövesdi

A GYSEV Zrt. május 23-i, szerdai közgyűlése elfogadta Dávid Ilona lemondását a vezérigazgatói posztról. A testület egyben megbízta Kövesdi Szilárdot a vezérigazgatói teendők ellátásával. A cég általános vezérigazgató-helyettese Skála János lett – tudatta a vasúttársaság.


Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójaként folytatja pályafutását, ugyanakkor továbbra is a GYSEV elnöke marad.
„Több éves MÁV-os és csaknem két esztendős GYSEV-es tapasztalattal elmondhatom, hogy mindkét vasúttársaság életébe beleláttam, ismerem mindkét cég felépítését, működését. A következő hónapokban az is kiderül, hogy két hazai vasút miként tud az eddiginél szorosabban együttműködni. Meglátásom szerint ez az együttműködés is segíthet a költséghatékonyság növelésében, és pozitívumokat hozhat az utazóközönségnek. Így pedig együtt mozdíthatjuk előre a közösségi közlekedés ügyét” – mondta Dávid Ilona a MÁV elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke.
Távozik a GYSEV-től Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes, valamint Pál László stratégiai műszaki fejlesztés vezető.
A közgyűlésen Dr. Gerhard H. Gürtlich a tulajdonos osztrák állam nevében megköszönte Dávid Ilona és a menedzsment eddigi sikeres munkásságát, méltatta a cég eredményességét.
A GYSEV Zrt. Közgyűlése május 24-től vasút-üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi megbízást adott az eddigi Pályavasúti és Gépészeti üzletág vezetőnek, Kövesdi Szilárdnak, aki a testület döntése értelmében a megbízott vezérigazgatói teendőket is ellátja.
„Megbízott vezérigazgatóként határozott célom a folytonosság: hogy az eddigi irányba haladjon a GYSEV. Úgy gondolom, ez lehet a garancia arra, hogy a cég a mostani sikereket folytathassa. Külön figyelmet szentelünk a már megkezdett és a tervezett fejlesztéseknek, projekteknek. Emellett az is fontos, hogy gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki a két vasúttársaság, a MÁV és a GYSEV között” - mondta a kinevezése kapcsán Kövesdi Szilárd.
A GYSEV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi tisztségét Skála János, az eddigi Társasági Pénzügyek, és Vállalati Stratégia vezető látja el.
„Sikeres pályázatokkal továbbra is szeretnénk kihasználni az uniós források által kínált lehetőségeket. Így megtarthatjuk azt a fejlődési pályát, amely továbbra is biztos munkahelyet nyújt a GYSEV-nél dolgozó, több mint 2000 embernek” – mondta Skála János, a GYSEV általános vezérigazgató-helyettese.

GYSEV

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.