2012. 05. 10.

NFM: Dávid Ilona veszi át a MÁV Zrt. irányítását

Dávid Ilona, a GYSEV leköszönő vezérigazgatója lesz a MÁV Zrt. igazgatóságának elnöke péntektől – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

A közlemény szerint Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait egyelőre megbízási jogviszony alapján látja el, az átmeneti időszakban díjazás nélkül. Az elnök-vezérigazgatói munkakört a GYSEV Zrt. közgyűlését követően töltheti be munkaviszony keretében. Elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozik a MÁV Zrt. éléről.
Az NFM hangsúlyozza, hogy a közösségi közlekedés teljes megújításában döntő fontosságú feladat a legnagyobb hazai vasúttársaság szervezeti átalakítása, ésszerűsítése, működési és gazdálkodási hatékonyságának növelése. A szaktárca a GYSEV Zrt. elmúlt két évének eredményei alapján alkalmasnak tartja Dávid Ilonát e kormányzati elvárások megfelelő képviseletére és teljesítésére – teszik hozzá.
Dávid Ilona a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról a vállalat május 23-án esedékes közgyűlésén mond le. Támogató döntés esetén május 24-től megbízott vezérigazgatóként Kövesdi Szilárd gépészeti és pályavasúti üzletágvezető irányíthatja a regionális vasúttársaságot. Dávid Ilona ugyanakkor továbbra is a GYSEV Zrt. igazgatósági elnöke marad.
Az NFM április 28-án jelentette be, hogy Dávid Ilona lemond a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról a vasúttársaság közgyűlésén. Dávid Ilona 2010 júliusa óta töltötte be a GYSEV Zrt. vezérigazgatói tisztségét.
Szarvas Ferenc 2010 augusztusa óta irányította a vasúttársaságot.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.