2012. 12. 10.

Nassoló ingázók

A Wiener Linien munkatársai a bécsi Westbahnhofon fogadták hétfő reggel az ingázókat. A menetrendváltás utáni időszak első igazán „kemény” napjának számít az első munkanap: a hétvégén otthon maradó ingázók ilyenkor szembesülnek a változásokkal, amelyből Bécsben és környékén is akad bőven.



Búcsúzott a Südbahnhof, átadták az új főpályaudvart és az új Westbahnt. A Wiener Linien átvariálta a simmeringi villamosokat és a régi Südbahnhof környékén a buszok végállomásait. Szóval van bőséggel változás, amelyet nem árt tudatosítani az utasokban. Ennek okán a Wiener Linien munkatársai már reggel várták az utasokat a bécsi Westbahnhofon, hogy tájékoztassák őket a városi közlekedés változásairól: a D jelzésű villamos végállomása az új főpályaudvarhoz került; a 6-os villamos ezentúl Kaiserebersdorfba jár, míg a 71-es pedig a Schwarzenbergplatz helyett a Börsétől indul, de csak a Zentralfriedhof 3. Tor végállomásig megy.
Az utastájékoztatásban részt vett a cég vezérigazgatója, egyben a műszaki terület vezetője, Günter Steinbauer is

Friss információkkal és apró édességekkel várták hétfő reggel az ingázókat a Wiener Linien munkatársai a bécsi Westbahnhofon. Az akcióból a cégvezetés is kivette a részét, középen balra Eduard Winter üzemeltetési vezető, jobbra pedig Günter Steinbauer vezérigazgató, műszaki vezető
(fotók: Johannes Zinner / Wiener Linien)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.