2013. 01. 18.

A GYSEV vonalain is nehezíti a közlekedést a hó

A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a nyugat-dunántúli régióban a viharos szél hóátfúvásokat okoz, ez pedig megnehezíti a vasúti közlekedést.

A vasúttársaság szóvivője, Rázó László péntek délelőtt az MTI-nek elmondta: a folyamatos takarítás ellenére a váltókba visszafújja a havat a szél, ezért lassabb a közlekedés. A nyílt pályán is gondot okoz a hóátfúvás, több szakaszon volt szükség úgynevezett „hókotrómenetre”.
A vonatközlekedés folyamatos, de 10-30 perces késések előfordulhatnak. A reggeli órákban a Szombathely-Kőszeg vonalon két vonat nem indult el, mert a hóátfúvás miatt meg kellett várniuk a hókotrómenet közlekedését. Szintén nem közlekedett két reggeli járat Szombathely és Bük között.
A vasúttársaság Szombathelyen, Sopronban és Csornán forró teát biztosít az utasoknak, a nagyobb állomások várótermei pedig éjszaka is nyitva maradnak – fűzte hozzá a szóvivő.
A GYSEV facebook-oldalán folyamatos tájékoztatást ad az aktuális helyzetről.

MTI, RegionalBahn információk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.