2013. 02. 04.

A kormányra várnak a FLIRT-ek

A MÁV és a GYSEV közös motorvonat-tenderének finanszírozása már csak a kormányon múlik. A tendert még a mostani finanszírozási ciklusban bonyolítanák le, azaz 2015-ig le kellene zárni a projektet.

A női hallgatókkal is induló mozdonyvezetői tanfolyam megnyitóján Ungvári Csaba a MÁV-START motorvonat beszerzési tenderrel kapcsolatban az MTI érdeklődésére elmondta: a vasúttársaság benyújtotta az európai uniós forrásból történő támogatási kérelmet a motorvonatok finanszírozására, várják a kedvező kormányzati, illetve uniós döntést. A motorvonat tendert a jelenlegi, 2013-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban szeretnék lebonyolítani, azaz 2015 végéig kellene lezárni minden elszámolást. Ez azt is jelenti, hogy 2015 közepéig szállítani kellene a motorvonatokat, így az elkövetkező egy-két hónapban meg kell születniük a beszerzéshez kapcsolódó döntéseknek – tette hozzá.

MTI

3 megjegyzés:

 1. Nem vennék többet... Kényelmetlen, és aztán tuti berakná a start a gyorsvonatokba is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A parasztingánál azért lényegesen jobb. :)

   Törlés
 2. @ZoneMan: Mivel nem IC meg EC motorvonat, hanem személyvonati

  VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.