2013. 03. 08.

Több utas a szükségmenetrendben

Az évek óta érvényben lévő szükségmenetrend ellenére is egyre többen választották a berlini gyorsvasút járatait. 2012-ben 395 millió utas szállt fel a harmadik sínes vonatokra.


Az elmúlt esztendőben 3,1 sxázalékkal több utas, összesen 395 millió ember választotta a berlini gyorsvasút járatait. Az utasok összesen 4,1 milliárd kilométert tettek meg, ez pedig 13%-os emelkedést jelent.
A gyorsvasutat üzemeltető társaság, az S-Bahn Berlin GmbH vezetője, Peter Buchner az évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy új alapokra helyezték az elmúlt évben a járműfenntartást és üzemeltetést. A gépészeti berendezéseket mintegy 100 millió euró értékben újították fel és komoly lépéseket tettek a közszolgáltatási szerződésben vállalt szolgáltatási szint megtartásáért.

(fotó: Halász Péter)

Buchner kiemelte: az elmúlt évben a vonatok 96%-a a közszolgáltatási szerződésben rögzítettek szerint leközlekedett, a menetrend szerinti vonatok 4%-a nem indult el.
Az elmúlt év során további, NDK-eredetű motorvonatokat helyeztek ismét üzembe és vizsgálják annak a módját, hogy a közeljövőben stabilizálni tudják a szükséges járműkiadást.
Tegyük hozzá: 2008 óta lényegében nem volt olyan menetrendi időszak, amikor a berlini gyorsvasút szerelvényei az eredetileg tervezett vonalhálózaton, teljes kapacitással és valamennyi, tervezett vonat leközlekedett volna.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.