2013. 09. 27.

Büfé a peronon

Berlinben megszokott látvány a metróállomások vagy éppen az S-Bahn-megállók peronján a különféle büfé, újságos vagy éppen akár kisbolt pavilonja. Azonban Bajorországban eddig ez ismeretlen volt: az MVG most egy pilotprojekt keretében adott helyet az első pavilonnak.




A müncheni metró Odeonsplatz megállóhelye, illetve annak peronja egy kísérlet helyszíne lett. Az U3-as és az U6-os metró állomásán nyitotta meg az első állomási pavilont az MVG. A kísérleti helyszínen péksüteményeket, kávét lehet vásárolni. A városi közlekedési cég reményei szerint az utasok hamar megkedvelik az új kioszkot – és ez így is lett.
Eleddig Münchenben nem volt ilyen lehetőség. Ellentétben például Berlinnel, ahol a sültkolbásztól az újságon át az üdítőig szinte bármit megvásárolhatunk a különféle létesítményekben és ezt a lehetőséget előszeretettel használják az utasok, még akkor is, ha ezek az üzletek kicsit drágábbak a többinél.

Az MVG kísérleti pavilonja az Odeonsplatz állomás peronján
(fotók: MVG)

Az MVG kísérleti pavilonja világos, átlátható lett és a megszokott segélykérő helyek mellett egy új segélykérő helyet is kialakítottak a peronon a pavilonnál.
A tervek szerint további két kioszk kap majd helyet az Ostbahnhof és a Rotkreuzplatz állomásokon és a sort a sikeres kísérlet eredményeként minden olyan helyen megjelenhetnek az árusítóhelyek, ahol erre elegendő hely van.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.