2013. 12. 31.

Tűz a Traianuson

Kigyulladt a Traianus nemzetközi gyorsvonat egyik kocsija a Békés megyei Murony községnél. A balesetben senki sem sérült meg, de legalább egyórás késésekre kell számítani a Budapest-Békéscsaba vasútvonalon – közölte a MÁVINFORM sajtóügyeletese kedd délután az MTI-vel. A tüzet kora este eloltották.

Kavalecz Imre elmondta: a Bukarest felől Budapestre tartó nemzetközi Traianus InterCity vonat egyik kocsija eddig ismeretlen okból kigyulladt. A vonatot megállították, leszállították az utasokat, és értesítették a tűzoltókat.


Nagy Szilvia katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a békéscsabai, a mezőberényi és a szeghalmi tűzoltók egyes, kiemelt fokozatú tűzhöz vonultak ki. A szerelvény egyik kocsija teljes terjedelmében égett. Senki nem sérült meg – tette hozzá.

(fotók: Olvasónktól)

Negyed hétkor újra megindult a vonatközlekedés, de késésekre továbbra is számítani kell. A menetrend szerinti közlekedés a szerda hajnali üzemkezdetre állhat helyre.
A kigyulladt vonat utasait egy gyorsvonat vitte tovább Budapestre.
A balesetben információink szerint az 51 55 20-80 028-2 pályaszámú személykocsi égett ki egyelőre még ismeretlen okok miatt.

MTI, RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.