2015. 12. 21.

Berlin: újabb Flexity-rendelés

Újabb adag villamost rendelt a BVG a Bombardiertől. A német szövetségi fővárosban már most több mint száz kocsi van szolgálatban a típusból és ez már a második opció-lehívás a közlekedési társaság részéről.






Több mint száz Bombardier Flexity villamos rója már Berlin utcáit. A BVG úgy tűnik, hogy elégedett a kocsikkal, ugyanis a 2006-ban megkötött keretszerződés első 4 prototípust és 99 szériajárművet magában foglaló rendelése és a 2012-ben lehívott 39 darabos opció után lehívták az opció második részét.

A BVG elégedett a Flexitykkel, így további 47 járművet rendeltek a Bombardiertől. Halász Péter felvétele 2013-ban készült a 8022-es pályaszámú hosszú, egyirányú kocsiról Ahrensfeldében, a Barnimplatz megállónál, az M8-as vonalon

A mostani rendelés 47 villamosra vonatkozik és ezzel összesen 189-re emelkedhet a berlini Flexityk száma. A mostani beszerzés keretében a hosszú, 40 méteres, hétrészes változatból rendelt a BVG összesen 176 millió euró értékben. Az előző adagból pedig az utolsó húsz kocsi öt helyett hét modulból áll majd, a BVG így próbálja kezelni a folyamatosan növekvő utasforgalmat.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.