2016. 01. 15.

Téli sebességkorlátozás

A DB AG felkészül a télre: a várható jelentős hideg miatt több szakaszon korlátozzák a vonatok sebességét. Elsősorban a nagysebességű vonatok érinti a korlátozás, ezek legfeljebb kétszázas tempóval roboghatnak.






Egyes vonalakon komoly, 10-35 perces késésekre is számítani kell az utasoknak, mert a DB AG a várható komoly fagyokra való tekintettel korlátozza a vonatok sebességét. Elsősorban a nagysebességű vonatok szenvednek az intézkedéstől: számos vonalszakaszon 230-250-280 vagy éppen 300 km/h helyett csak 200 km/h-val közlekednek. Az intézkedéstől azt várja a DB, hogy a vonatok menetszele által felkavart hó és jég kevesebb kárt okoz a járművekben. Úgy vélik, hogy a csökkentett sebesség javít az ICE-szerelvények üzemkészségén, ami télen, elsősorban a jegesedések és a porhó miatt meglehetősen rossz és a korábban sokat spóroló cég nem rendelkezik megfelelő tartalékflottával.
A korlátozás a Hamburg–Berlin; a Hannover–Berlin; a Hannover–Würzburg; a Mannheim–Stuttgart; a Karlsruhe–Offenburg–Basel; a Köln–Frankfurt/Main; a Köln–Aachen; a Nürnberg–Ingolstadt–München és a Erfurt–Halle (Saale)/Leipzig szakaszokon érvényes.
Az intézkedés pénteken reggel üzemkezdettől érvényes. A DB AG kéri az utasok türelmét, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a korlátozott sebességek miatt bevezetett menetrendről tájékozódjanak az utasok az online menetrendi keresőkben.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.