2020. 02. 29.

Közvetlen Kocsi – Berlin Stadtbahn

Mai címünk ismerős lehet azoknak, akik 2006 előtt utaztak vonattal a német fővárosba: ekkor a díjszabási pont a távolsági forgalomban a Berlin Stadtbahn nevű fiktív állomás volt, ami az egész várost átszelő vasútvonalon lévő megállókat jelentette. Most is az egész városról lesz szó: a Közvetlen Kocsi 2020-as első adásában a szövetségi fővárosból jelentkezik.





A Közvetlen Kocsi 2020-as első adásában Berlinben járt. Nem véletlenül, hiszen ide minden évszakban érdemes elutazni, nincs szezonja a városnak, mindig találni valami érdekeset. Kicsit általánosabb útmutatót már kínáltunk a minap átfogó írásunkban, most pedig ehhez némileg kapcsolódva a friss élményekről számolunk be.
Adásunkban beszélünk a berlini közlekedés irányításáról, a gyorsvasút menesztéséről és a rummelsburgi People Movert is kipróbáljuk. Emellett pedig buszozunk egyet a 218-as vonalán a Traditionsbus Büssingjével a Grunewaldban. Bejárjuk a várost, kerékpározunk és persze megnézzük azt is, hogy gasztronómiában mit kínál Berlin – túl a Currywurston, amit amúgy mi magunk is nagyon szeretünk.

Közreműködött: Adorján Péter, Berky Dénes, Halász Péter, Mellár Marcell
Station Voice: Vass Gabriella és Pongrácz Dániel
Szerkesztő: Halász Péter

Az adás elkészítéséhez nélkülözhetetlen segítséget nyújtott Stefan Maier és Erik Roatzsch. Köszönjük!

Zenék:
  • Paul Kalkbrenner: Train (Berlin Calling OST)
  • The 69 Eyes: Feel Berlin
  • Peter Fox: Schwarz zu Blau
  • Klangkarussell: Sonnentanz
  • Solomun: Kackvogel
  • Oliver Koletzki feat. Axel Bosse: U-Bahn

Adásunk létrejöttét a MÁV-csoport támogatásának köszönhetjük!

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.