2021. 11. 29.

„Szevasztok, mesterek!”

Újabb pozíció: Keresztes Péter a MÁV-START vezérigazgatója decembertől, miután Kerékgyártó József távozik.


Már nem Kerékgyártó József a MÁV-START Zrt. elnök-vezérigazgatója, pontosabban december 1-jétől nem lesz az. A cégevezető már a november 29-én reggeli tramtrain-átadáson sem volt ott. A 24.hu értesülései szerint Kerékgyártó munkaviszonyát indoklás nélkül szüntették meg. A MÁV-START vezetője a korábban üzemeltetési vezérigazgat-helyettesi posztot betöltő és a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatójaként is működő Keresztes Péter lett.

Dr. Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója 2019 novemberében, a Nyugati pályaudvaron tartott KISS-bemutatón beszélt.
(fotó: Adorján Péter)

Kerékgyártó 2019 óta vezette a személyszállító vasúttársaságot, akkor válották le a méltán hírhedt Csépke Andrást a társaság éléről. A mostani döntés lapinformációk szerint meglehetősen viharos lehet: nem csak a vezetői megbízatását, hanem a munkaviszonyát is indoklás nélkül megszüntetik Kerékgyártónak november 30-ával. Utódja, Keresztes Péter a MÁV-HÉV Zrt. élére 2018-ban került, de már korábban a BME Hallgatói Önkormányzatában is szerepet vállalt – áll a HVG korabeli híradásában.
Frissítés: írásunk megjelenése után órákkal, 15:52-kor küldte el a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a személyi változásokról szóló közleményét, ami szerint Kerékgyártó József közös megegyezéssel távozik a MÁV-csoporttól, a MÁV-START mellett a MÁV Vagon Kft. éléről is. Ebben kitértek arra is, hogy a MÁV Vagon Kft. ügyvezetője Stánicz János lett, termelési igazgatói feladatai mellett. Keresztes Pétert a MÁV-HÉV vezérigazgatói székében Nagy Gábor váltja.


RegionalBahn hírösszefoglaló

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.