2011. 09. 27.

Szarkák miatt késik a felújítás

Már most, jóelőre leszögezzük: nem ornitológiai értekezés következik, hanem bizony a másfajta szarkákról lesz szó. A berlini Gleisdreieck metróállomás felújítása közel egy hónapot csúszik, mégpedig az építkezésről eltulajdonított anyagok és eszközök miatt.

Eredetileg november14-én már átadták volna a forgalomnak az U1-es és az U2-es metrók átszállóállomását, a közel száz éves Gleisdreieck megállót az idei felújítási etap után. Május óta az U2-es viszonylat megosztva, Pankow és a Potsdamer Platz (valamint minden második vonat tovább, a Gleisdreieckig) járt észak felől; déli irányból pedig U12-es viszonylatként Ruhlebentől a Warschauer Straßéig.
Az U2-es vonalon most jóval ritkábban jön vonat, hiszen csak egy vágány használható a vonal peronja mellett a Gleisdreiecknél. A képen egy normál üzem idején észak felé tartó A3L sorozatú szerelvény érkezik a Gleisdreieckhez

A BVG közlése szerint az építkezési területről több alkalommal építőanyagokat és szerszámokat tulajdonítottak el. Egy alkalommal egy speciális készüléknek is lába kelt, amelynek segítségével szárazjéggel tudták volna a korábbi alapozófestéket leszedni a vasszerkezetekről. Az építésvezető szerint a szerszámot nem könnyű pótolni, így akár öt hetes csúszás sem lehetetlen.
A munkaterületet a lopások felfedezése óta természetesen sokkal szigorúbban őrzik.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.