2011. 10. 07.

3624

Néhány napja furcsa vonattal találkozhatnak a budapesti elővárosban utazók. A 3624-es számú gyorsított személyvonat ugyanis nem a megszokott szerelvényből, azaz öt-hét "posta-Bhv-ból" és egy vezérlőkocsiból, hanem mindössze öt kocsiból áll.


Néhány napja a Budapest-Keleti és Nagykáta között közlekedő 3624-es számú személyvonat szerelvénye és mozdonya megváltozott. Látszólag nincs is ebben semmi különös, de itt bizony arról van szó, hogy a hat-nyolc kocsis ingavonat helyett egy öt kocsiból álló gyorsvonati szerelvény közlekedik. Ami a különlegességét adja, az a mozdony: a MÁV-TRAKCIÓ új üdvöskéi, a 480 sorozatú gépek húzzák a vonatot.

A 480 011-es vontatta 3624-es számú vonat indulásra készen pihen a Keleti pályaudvaron. Látszólag lehetne egy miskolci gyors is...

...de gyorsított személyvonati mivoltát bizonyítja, hogy Rákoshegyen is megállt a vonat
(a szerző felvételei 2011. október 7-én készültek)

Halász Péter

1 megjegyzés:

  1. Ennyit arról, hogy a "...mozdonyok nem fognak részt venni elővárosi forgalomban..."

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.