2012. 03. 30.

Alámosott alagút

Vízbetörés miatt le kellett állítani a forgalmat a berlini U2-es metróvonal egy részén. Az eset miatt a Leipziger Platz térségében kell fennakadásokra számítani, a Potsdamer Platz és a Mohrenstraße között buszok közlekednek a sárga szerelvények helyett.


Kellemetlen hétvégi meglepetésben részesültek a berliniek. Egy egyelőre ismeretlen eredetű vízbetörés miatt le kellett állítani a forgalmat az U2-es metró Potsdamer Platz és Mohrenstraße közötti szakaszán pénteken délután. A vonalnak az egykori Wertheim-áruház helye alatt vezető szakaszán észlelték a vízbetörést. Michael Müller, a város közlekedéséért is felelős szenátor úgy nyilatkozott: gyakorlatilag teljes egészében alámosta a víz az alagutat (!). Petra Reetz, a BVG szóvivője azt mondta: a forgalmat akkor veszik fel ismét, ha egy szakértő szavát adja, hogy használható és biztonságos az alagút. Elég nagy a valószínűsége, hogy csak a jövő héten vehetik fel itt a forgalmat, addig metrópótló buszok járnak a két állomás között.
Az U2-es metró tehát jelenleg két részletben, Ruhleben és a Potsdamer Platz, valamint a Mohrenstraße és Pankow között jár.
A mostani, hirtelen jött vágányzár még cifrábbá teszi az amúgy sem könnyű életet: 22 órától indul a több hetes Ringbahn-vágányzár, amelyről a RegionalBahn Blog is beszámolt már. Emellett pedig könnyen előfordulhat, hogy a húsvét utáni napokra, de még a Ringbahn zárásának idejére időzített építkezés idejében is belecsúszik a kényszerű üzemszünet.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.