2012. 03. 06.

Olcsó jegyekkel jön a Train4You

Már írtunk róla, hogy újabb vetélytárs riogatja az állami mamutcéget a németországi távolsági forgalomban. Az MSM Gruppe Train4You nevű szolgáltatásáról újabb részletek láttak napvilágot: olcsó jegyekkel próbálnak meg utasokat toborozni és átcsábítani a DB AG-tól.


Már tavaly ősszel hírt adhattunk az újabb német távolsági szolgáltató piacra lépéséről. Az MSM Gruppe a Train4You fantázianév alatt a tervezett nyári eleji „kis menetrendváltás” valamikor kora ősszel indítja el a Berlin és Köln, illetve Berlin és Hamburg közötti távolsági vonatait. A DB Netz elfogadta a vasúttársaság menetvonal-igénylését és ebből kiderül: hétfőtől csütörtökig fél hét és 17 óra körül, pénteken pedig délben és 17 óra magasságában indulnak majd a vonatok a német fővárosból.
Napi két pár vonatot indít majd Hamburgba és Kölnbe (képünkön) a DB AG új versenytársa

Az MSM Gruppe kifejtette: a DB AG IC-járatain megszokott szolgáltatási színvonalat biztosító vonatokra már 19,90 eurótól is jegyet válthatunk – egy Berlin–Köln ICE-jegy teljes áron, egy irányban 113 euró a 2. kocsiosztályon.
A magánvasút ráadásul ígéri: Berlin Zoo lesz az általuk kiszolgált berlini pályaudvar, de egyes vonatok továbbmennek majd a keleti Friedrichstraßéhoz és akár az Ostbahnhofig is.
Érdemes megjegyezni, hogy a DB AG másik versenytársa, a HKX még mindig nem indította be az ígéretekkel ellentétben a szolgáltatását, sőt, egyelőre fix időpontot sem ígérnek a szolgáltatás indítására.
A DB AG IC-járatainak színvonalát és olcsóbb jegyeket ígér a Train4You járataira az MSM Gruppe
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.