2012. 06. 28.

Nemzetközi kampány

Úgy tűnik, hogy a MÁV-csoport kocsitisztasági kampánya legalább a szlogenek szintjén nemzetközi sikert ért el – ha már a járművek állapotán nem látszik az igyekezet. A MÁV-START egyik kocsija ugyanis nem feltétlenül az átlagtól rosszabb állapotával érdemelte ki a RegionalBahn Dagonya-díját. Hogy miről is van szó? Rögvest elmondjuk!A RegionalBahn oldalain többször foglalkoztunk már a MÁV-csoport járműveinek esztétikai állapotával. A „Tisztán robogjunk!” kampány is erre szeretné felhívni a figyelmet, azonban matricák kiragasztásán és egy-egy PR-jellegű rendezvényen túl semmit sem tesz a MÁV-csoport, hogy valóban tisztábban roboghassanak. Azonban a blikkfangos jelmondat minden bizonnyal megtetszett valakinek, aki talán év eleji, gondolatébresztő írásainkat is olvashatta.
Vajon kitalálják-e olvasóink, hogy melyik kocsiról lehet szó?
(fotó: Magyarics Zoltán)
Történt ugyanis, hogy a május 18-án este Budapestről Münchenbe közlekedő EN 462-es szerelvényébe sorozták be a 61 55 21-91 323-1 pályaszámot viselő, Bvmz sorozatú személykocsit. A jármű tulajdonképpen teljesen illeszkedik a MÁV-csoportról alkotott képbe: a szürke festék még szürkébb, s ahogy a németek szokták mondani, látszik, ha be van sorozva a vonatba: fél méterrel szélesebb a többi kocsinál a kosz miatt. Persze, azért ez erős túlzás, az elővárosi forgalomban vagy éppen a belföldi gyorsokban akadnak ennél koszosabb kocsik is... De itt most egy reprezentatív nemzetközi vonatról beszélünk. Igaz, az utazásának nagyobb részét sötétben teszi meg, ami esetünkben kifejezetten jól jött a MÁV-csoportnak, így meglehetősen kevesen tudtak nevetni a kocsi oldalára felkerült feliraton. A jármű oldalán ugyanis ez szerepelt: „Tisztán robogunk???”
Még a Keletiben indulás előtt...
(fotó: Halász Péter)

Az éjszaka során az osztrákok nem tolták be titokban a kocsimosóba a szerelvényt, így a müncheni érkezés után is ott állt a kocsi oldalán a kérdés: „Tisztán robogunk???
(fotó: Magyarics Zoltán)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.