2012. 07. 16.

A madarakkal csak a baj van

A szárnyas élőlényekkel csak a baj van, ezt bizonyítja a DB AG is. Ugyanis vasárnap több órán keresztül teljes vágányzárat kellett bevezetni a Berlin és Hannover közötti nagysebességű pályán, ahol ráadásul egy ICE-szerelvény is fekvemaradt, többszáz utassal a fedélzetén.



Burkhard Ahlert, a DB AG egyik szóvivője arról tájékoztatta a médiát, hogy vasárnap egy felsővezetéki zárlat keletkezett a Berlin és Hannover közötti nagysebességű pályán. A feltételezések szerint a zárlatot egy madár okozta a Nennhausen és Rathenow közötti szakaszon.
Az érintett szakaszon bentragadt egy ICE-szerelvény is, amelyen mintegy négyszáz utas tartózkodott. A szóvivő közlése szerint a fekvemaradt járművet dízelmozdonyokkal húzták ki az érintett szakaszról.
A Berlinből a Ruhr-vidék felé tartó, ICE 2-esekből kiállított vonatok esetében is késésekre kell számítani. A képen 2010. szeptember 20-án indul Berlin-Spandauból Köln/Bonn Flughafen felé az ICE 548-as számot viselő vonat
(fotók: Magyarics Zoltán)

A DB AG az erre közlekedő egyes távolsági vonatokat kerülő útirányon át közlekedteti várhatóan hétfő délig, ekkora sikerülhet ugyanis a felsővezeték teljes helyreállítása. Más vonatok pedig egy vágányon közlekednek, ami jelentős késéseket okoz a Berlin és Hannover között közlekedő járatok forgalmában.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.