2012. 09. 01.

Mától más az IC-felár

Szeptember 1-jétől megváltozott az IC-pótjegyek ára. A kormányzat kommunikációja szerint a vasútra terelnék így az utasokat (a járatritkításokról persze hallgatnak azért), emellett pedig a buszok és a vasút közötti különbségeket is kiküszöbölné a megbolygatott tarifarendszer.


Eddig fix összegbe került az IC-pótjegy, most már azonban távolságfüggő az ára, ahogyan az jó hónapja már megírtuk. Az új rendszerben számos viszonylatban olcsóbb lett az InterCity-k használata, de több viszonylaton drasztikus a drágulás.
Emellett pedig az autópályás buszjáratok némelyike (például a győri vagy a szegedi) feláras lett, ezért kényelmes üléseket és például wifit adnak a szolgáltatók.
A kormányzat törekvése szerint az új rendszerben a vasútra terelnék az utasokat (valószínűleg ezért ritkítottak áprilisban), emellett pedig megszüntetnék a versenyhátrányt a vasút és a közút között.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.