2013. 01. 18.

Csatasorban a KISS-ek

fotó: Magyarics Zoltán • © www.RegionalBahn.hu, 2013
Véget ért a pótló vonatok szolgálata az ODEG által kiszolgált brandenburgi RE4-es viszonylaton. A Jüterbog és Rathenow közötti vonalon most már csak a Stadler gyártotta KISS-motorvonatok közlekednek.


Közel másfél hónap után búcsúztak a különféle bérelt mozdonyok és személykocsik az ODEG üzemeltetésében álló brandenburgi RE4-es viszonylattól. A hírek szerint pénteken délelőtt elhagyta Bradenburg tartományt az alsó-szászországi tartományi közlekedési cégtől, az LNVG-től bérelt emeletes szerelvény, valamint kivették a fordából az ÖBB-től bérelt „Lange Schliereneket” is, valamint a különféle EuroSprintereket, amelyekkel a járműveket vontatták. A jelenlegi állapot szerint ezen a viszonylaton immáron az ODEG késve leszállított, illetve késve engedélyezett Stadler KISS motorvonatai közlekednek. Az első, teljes KISS-fordában az ET445.102, ET445.109, ET445.110 és az ET445.111 pályaszámú motorvonatok dolgoztak. A motorvonatok folyamatosan állnak forgalomba január 9. óta.
A Wismar és Cottbus közötti RE2-es viszonylaton azonban egyelőre maradnak a DB Regiotól bérelt szerelvények, így a Stadtbahnon még várni kell a négyrészes emeletes motorvonatok megjelenésére.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.