2013. 03. 09.

Itt az első Citaro

Magyarországra ért az első Mercedes-Benz Citaro autóbusz, amely a tavasz folyamán tovább 158 társával együtt a VT-Transman Kft-nél kezdi meg a munkáját. A Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján működő szolgáltató százötven autóbuszt állít majd forgalomba májustól.



Megérkezett Magyarországra a VT-Transman Kft. első, a BKK megbízásából vásárolt Mercedes-Benz Citaro autóbusza. A cég májustól 159 darab vadonatúj autóbusz állít forgalomba Budapesten: 79 darab szóló és 80 darab csuklós autóbusz lesz. A BKK százötven jármű közlekedését rendeli meg, a további kilenc kocsi tartalékként szolgál majd.
A teljesen alacsonypadlós, klimatizált utasterű, korszerű Mercedes Citaro 2 típusú autóbuszok első darabjai az elmúlt napokban készültek el, eközben pedig megkezdődött az első 50 darab, májusban forgalomba álló jármű sorozatgyártása is. A buszokat a Fővárosi Önkormányzat közlekedésszervező cége, a BKK megbízásából a VT-Transman üzemelteti majd. Az új járművek három ütemben, május, június és július első napjaitól állnak forgalomba.

(fotók: Nyitrai Dávid / BKK)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.