2013. 04. 02.

Cápát vesz a RegioJet

A lengyel PESA LINK motorvonatokat aligha tekinthetők sikertelennek, hiszen egy újabb rendelésről érkezett hír rövid időn belül. Ezúttal a Student Agency érdekeltségébe tartozó RegioJet vásárol be a motorvonatokból.


Még tavaly ősszel jelentkezett a RegioJet a cseh közlekedési minisztériumnál, hogy üzemeltetné az Ostrava–Krnov–Olomouc viszonylaton közlekedő vonatokat. Az erre vonatkozó engedélyt idén márciusban adta meg a szaktárca. A tervek szerint közel 14 cseh koronával többet, kilométerenként 188 koronát fizet majd a cég pályahasználati díjként kilométerenként és vonatonként – írja a szaktárca. Várhatóan jelentősen emelkedik majd a vonatok vonzereje, ugyanis a cseh szaktárca abból indult ki, hogy a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vasútvonalon is több mint a duplájára emelkedett az utasok létszáma a korábbi, ZSSK-s korszakhoz képest.
A RegioJet a csehországi vonalain azonban nem bérelt Talenteket, hanem vadonatúj PESA LINK motorvonatokat járat majd. A jármű nem ismeretlen a cseheknél, hiszen az állami vasúttársaság, a ČD is vásárolt már harmincegy darabot e típusból.

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.